Gerard de Korte is nieuwe bisschop Den Bosch

5 maart 2016 om 09:13 • Aangepast 21 november 2020 om 12:14
nl
Gerard de Korte is de nieuwe bisschop van Den Bosch. Zaterdagochtend om elf uur is in het bisschoppelijk paleis in Den Bosch een persconferentie waar de naam van de nieuwe bisschop bekend wordt gemaakt. De persconferentie is live te volgen bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Kamp KarinProfielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Kamp Karin & Sid van der Linden

Gerard de Korte (60) wordt gepresenteerd als opvolger van monseigneur Antoon Hurkmans.

Wachten op privacy instellingen...

Gerard de Korte is sinds 2008 bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij studeerde theologie in Tilburg.
LEES OOK: Dit wordt de kerk onder nieuwe bisschop Gerard de Korte
Foutje met felicitatieVrijdagavond publiceerde het bisdom per ongeluk een schriftelijke felicitatie van Hurkmans aan De Korte op de website. Die werd na enkele minuten weer verwijderd. Het bisdom Groningen-Leeuwarden zegt nog van niets te weten, De Korte is onbereikbaar voor commentaar.
Peter van Zoest merkte het bericht als eerste op, de oud-woordvoerder van de Nederlandse Bisschoppenconferentie zag een geautomatiseerde tweet voorbijkomen.
"Toen dat bericht ineens opdook wist ik dat het om een slordigheid moest gaan. Dat bericht is waarschijnlijk klaargezet, maar per ongeluk gepubliceerd. Er zit nu waarschijnlijk iemand in een hoekje zijn zonden te overdenken", grapt Van Zoest.

GezondheidsredenenDe 71-jarige Hurkmans bood vorig jaar om gezondheidsredenen zijn ontslag aan aan paus Franciscus. Zeventien jaar mocht hij de scepter zwaaien over het bisdom.
"Dit was geen makkelijke stap. Graag was ik tot mijn 75ste jaar in functie gebleven", liet Hurkmans eerder weten in een verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.