Provincie geeft 3,5 ton voor wielerparcours en BMX-baan in Rucphen

4 maart 2016 om 18:49
nl
De provincie geeft 350.000 euro subsidie voor anderhalve kilometer aan verhard wielerparcours en een BMX-baan van 10 meter breed en 300 meter lang in Rucphen. De Wieleraccomodatie maakt onderdeel uit van het Wielerplan West-Brabant.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

In dat plan focust de regio zich op de wieler(topsport) in West-Brabant. Eerder kreeg de gemeente Woensdrecht een subsidie voor een wieleraccomodatie die zich richt op mountainbiken en veldrijden. Rucphen doet ook aan veldrijden, maar krijgt er dus ook een BMX-baan bij.
'Wielerfaciliteiten zijn voor iedereen'De nieuwe wielerfaciliteiten zijn niet alleen voor de topwielertalenten, maar ook voor verenigingen en recreanten, benadrukt de provincie. De twee voorzieningen komen bij Wielerwereld Rucphen, waar ook nog een centrum met een wielerexperience, winkels en horeca bij horen.
Wethouder René Lazeroms van Rucphen is blij met de subsidie. “Dit is een heel mooie stap in de goede richting, want nu kunnen we verder met de plannen.” Dat gaat in september gebeuren, als de gemeenteraad er verder over spreekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.