Slingeraap mag in verlaten Dierenpark Wassenaar blijven wonen

4 maart 2016 om 19:50
nl
De 57-jarige slingeraap, die ruim dertig jaar op het vervallen terrein van het voormalige Dierenpark Wassenaar woont, mag daar tot zijn dood blijven wonen. Dat meldt NU.nl. De televisiemakers van StukTV, onder wie Giel uit Uden, ontdekten de aap onlangs tijdens een nachtelijke missie voor hun programma.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Na een dwaaltocht langs gesloten en vervallen dierenverblijven vol met stof en spinnenwebben ontdekten Giel uit Uden en zijn kompanen Thomas en Stefan plotseling een levende aap.
GeschrokkenDe makers van StukTV waren erg geschrokken van hun ontdekking. Ze namen meteen contact op met Stichting AAP. Die bleek al op de hoogte te van de aanwezigheid van de aap. Bij het sluiten van het park in 1985 bleven er twee apen achter. Een van die dieren is inmiddels overleden.
[youtube:body:https://youtu.be/BskO8-P2B8M]
De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit voerde vrijdag een extra controle uit bij het voormalige dierenpark en constateerde dat er geen enkele reden is tot zorgen. "Bij de inspectie is gebleken dat het dier goed wordt verzorgd door de eigenaars en door een dierenverzorger die iedere dag langskomt", aldus een woordvoerder. "Ook de huisvesting is in orde."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.