Video

Mist, vuurwerk en rare goal: FC Eindhoven wint bizarre derby van Helmond Sport

4 maart 2016 om 23:25 • Aangepast 21 november 2020 om 12:14
nl
Er was vuurwerk, een bijzondere goal, een lange afkoelingsperiode en dichte mist. De derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven was allesbehalve een normale wedstrijd. Eindhoven trok uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Voetballend was het niet veel soeps, maar er gebeurde vrijdagavond genoeg in Helmond.
Rood na blessurebehandelingTe beginnen na een klein kwartier. Helmond Sport-verdediger Kai Heerings wordt hard onderuit gehaald door Anthony van den Hurk en raakt daarbij geblesseerd. Volgens de scheidsrechter zou Heerings echter ook een natrappende beweging hebben gemaakt. Na een lange blessurehandeling krijgt de verdediger rood, tot verbijstering van heel Helmond.

Wachten op privacy instellingen...

Zwaar vuurwerkTwintig minuten later schrikt iedereen zich een hoedje als er vanuit het uitvak zwaar vuurwerk het veld op wordt gegooid. Na een tweede stuk vuurwerk uit het Eindhovense vak vindt de scheidsrechter het mooi geweest en legt hij de wedstrijd stil. Ook daarna vliegt er nog vuurwerk richting veld. Voor de Helmond Sport-supporters is dat aanleiding om ruzie te zoeken met hun eigen stewards en wat aan een hek te rammelen. Ook in het uitvak ontstaat een opstootje.

Wachten op privacy instellingen...

Rare goalNa een pauze van zo’n twintig minuten wordt er weer verder gevoetbald. Helmond Sport komt het beste uit de kleedkamers en komt vlak voor rust op een nogal rare manier op 1-0.
Eindhoven-keeper Ruud Swinkels komt ver uit en verovert met een knappe sliding de bal buiten z’n strafschopgebied. Vervolgens gaat hij aan de wandel en schiet hij de bal pardoes in de voeten van Mounir El Allouchi. Die bedenkt zich niet en schiet de bal vanaf de middenlijn in het lege doel. "Hij legt die bal precies in mijn voeten", beschrijft de doelpuntenmaker na afloop. "Ik nam 'm goed aan en hij zat gelukkig."
Dichte mistDe tweede helft van de derby staat vooral in het teken van de laaghangende mist. Zelfs met een oranje bal is het spel vanaf de tribune moeilijk te volgen. En ook vanuit de dug-out is er weinig te zien. “Ik zat de tweede helft heel rustig op de bank, want ik had absoluut geen idee wat er ging gebeuren", vertelt Eindhoven-coach Mitchell van der Gaag. "Voor je gezondheid is dat niet onprettig, maar het is wel lastig.”
Er wordt ook nog een keer met vuurwerk gegooid vanuit het uitvak, maar toch wordt er gewoon doorgevoetbald. FC Eindhoven heeft een man meer op het veld, maar daar is weinig van te merken. Helmond Sport heeft in eerste instantie de grootste mogelijkheden, maar toch wordt het gelijk. Na een mooie actie over links kan Anthony van den Hurk namens FC Eindhoven van dichtbij intikken.
Toch nog drie puntenDe wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan, maar vlak voor tijd pakt FC Eindhoven toch nog de volle winst. Uit een corner is het wederom Anthony van den Hurk die de 2-1 binnenkopt.
Of de zege verdiend is, daarover zijn de meningen verdeeld. Matchwinnaar Van den Hurk vat het mooi samen: “Ik denk dat we het niet lang moeten hebben over het spel, maar gewoon inpakken en die drie punten vieren.”
Haalt Helmond Sport de play-offs?Door de nipte zege blijft FC Eindhoven derde in de Jupiler League. Helmond Sport ziet de plekken die recht geven op play-offs weer wat verder uit beeld verdwijnen. Toch blijven die play-offs het doel voor de Helmonders. Mounir El Allouchi is ervan overtuigd dat het nog gaat lukken. "We moeten er vol tegenaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.