NAC wint thuis met 3-1 van Achilles'29: 'Lekker dat we hebben gewonnen, maar het was niet geweldig'

5 maart 2016 om 00:28 • Aangepast 21 november 2020 om 12:14
nl
NAC heeft vrijdagavond in eigen stadion met 3-1 gewonnen van Achilles'29. Voor rust scoorde verdediger Van Diermen voor de Bredase ploeg. Een eigen doelpunt van keeper Ter Wielen, een goal van Hendriks en een late treffer van Matic zorgden voor de eindstand.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden oud-doelman en clubicoon Peter van der Merwe begon NAC veelbelovend aan het thuisduel tegen Achilles'29. Keeper Ter Wielen kon een schot van Vlatko Lazic maar net over het doel werken.

Wachten op privacy instellingen...

Ruit op het middenveldVoor het eerst speelde NAC met twee in plaats van drie spitsen. Trainer Dijkhuizen had tot wijziging van het systeem besloten uit ontevredenheid. Met een ruit op het middenveld hoopt hij op meer stabiliteit en zekerheid.
Met de 4-4-2 formatie was NAC meteen de bovenliggende partij, zonder in het begin echt de pannen van het dak te spelen. Maar de ploeg kreeg naarmate de eerste helft vorderde wel goede kansen. Spits Sjoerd Ars bijvoorbeeld. Zijn volley in de 26e minuut, op aangeven van mede-aanvaller Enes Ünal ging echter over. En vier minuten later haalde Beijer van Achilles een inzet van de aanvaller van de lijn. Vijf minuten voor het rustsignaal was het dan toch raak. Uit een corner kopte verdediger Kevin van Diermen raak, 1-0.
Van Diermen was blij met zijn eerste goals in Bredase dienst. "Ik zat er al een aantal thuiswedstrijden dicht tegenaan. Het is lekker dat ik die nu te pakken heb. En zeker omdat we die nodig hadden in de eerste helft en met 1-0 de rust in gaat.".
BlunderIn de tweede helft ging NAC verder waar het gebleven was en zocht de goal van Achilles'29 op. Dat resulteerde in de 2-0, maar dat kwam door Achilles-keeper Ter Wielen die een voorzet van Ronnie Stam in eigen goal werkte.
Achilles'29 kwam daarna toch terug in de wedstrijd. Thijs Hendriks stifte de bal in de 54e minuut over NAC-goalie Ten Rouwelaar, 2-1.
Spel minder na tegengoalNa de tegengoal werd het spel van NAC stukken minder. De gepasseerde Mats Seuntjens kwam nog in het veld voor Divine Naah, maar dat mocht niet baten. In de blessuretijd viel dan toch nog een goal, Uros Matic schoot de 3-1 binnen.
"Het is inderdaad een oud kwaaltje, dat we achteruit gaan lopen na een tegengoal", zegt verdediger Kevin van Diermen. "Na die 2-1 moeten we gewoon doorgaan met voetballen en niet achteruit lopen. Zij gingen wel wat aanvallender spelen, maar dan nog, moet je blijven staan. Dat is ook een taak van mij achterin en dat moet gewoon beter. Het is "lekker dat we hebben gewonnen, maar het was niet geweldig."
'Redelijk tevreden'NAC pakte de drie punten, maar of dat door de nieuwe speelwijze kwam, blijft nog even de vraag. "Ik vond het redelijk goed gaan", zegt trainer Marinus Dijkhuizen over de uitvoering van het 4-4-2 systeem. "Ik heb er deze week een hoop energie ingestopt. Je kan niet meteen wonderen verwachten. We zochten nog niet snel genoeg de zijkanten. Het vergt ook veel van spelers, want 4-4-2 is best een lastig systeem. Er is nog genoeg om aan te werken, maar ik heb ook genoeg goede dingen gezien."
Dijkhuizen houdt voorlopig vast aan dit systeem en wil hiermee uiteindelijk de playoffs in. "We moeten het systeem er in slijpen en er meer een team van maken. Ik heb de laatste tijd veel gewisseld, maar dat is eerlijk gezegd eigenlijk nooit mijn strategie geweest. Ik ben een trainer die een speler een wedstrijd of drie vertrouwen geeft. Maar door omstandigheden ben je op zoek naar andere dingen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.