'Kevin Brands, Kevin Brands, Kevin Brands', NAC-publiek wil middenvelder in het elftal

5 maart 2016 om 00:37
nl
Een aanzienlijk deel van publiek van NAC scandeerde vrijdagavond in de tweede helft van de wedstrijd tegen Achilles'29 nadrukkelijk de naam van Kevin Brands. De fans wilden dat coach Marinus Dijkhuizen de middenvelder in het veld bracht. Dat gebeurde, maar pas vijf minuten voor tijd. "We weten dat Kevin goed kan aanvallen, maar wat moeite heeft met verdedigen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC speelde vrijdagavond tegen Achilles'29 (3-1) voor het eerst in een 4-4-2 systeem, maar in het basiselftal was geen plaats voor Kevin Brands. Een groot deel van eht NAC-publiek vindt dat hij wel in het team thuishoort, zo bleek in de tweede helft. 'Kevin Brands, Kevin Brands, Kevin Brands, zo scandeerden de fans op voornamelijk de B-Side en Vak G. Een oproep aan coach Marinus Dijkhuizen.
'Niet veranderen'Die bracht Brands dan ook vijf minuten voor tijd in het veld. Maar niet omdat het publiek er om vroeg. "Nee, want ik vond dat Sjoerd Ars er een beetje doorheen zat en dat hij de aangewezen man was om in te vallen", zegt trainer Dijkhuizen. "Hij kan ook op 'tien' spelen, maar daar had ik Mats Seuntjens al gebracht en dat wilde ik niet veranderen."
Dijkhuizen begon met een wat behoudend middenveld en daar valt iets voor te zeggen, hij moet namelijk een systeem invoeren. Maar Kevin Brands staat wel garant voor veel goals. Dijkhuizen schorste Brands al eerder en wil liever niet publiekelijk uitleggen waarom hij ook nu niet mocht starten.  
"Ik vind het lastig om daar op in te gaan", zegt Marinus Dijkhuizen. "Ik ben altijd vrij open en dat wordt niet altijd gewaardeerd door de spelers. Dat is logisch, dus ik heb me voorgenomen om daar iets minder open over te zijn in de pers."  
"Kevin moet het afdwingen'Maar Dijkhuizen tilt desgevraagd dan toch een tipje van de sluier op. "Kevin moet het afdwingen", zo stelt hij. "Dat is op trainingen, wedstrijden en met invalbeurten. Het gaat om aanvallen, het gaat om verdedigen en om omschakelen. En we weten dat Kevin best wel goed kan aanvallen, maar wat moeite heeft met verdedigen. In een team, op dit niveau, is hij daar kwetsbaar. We zijn er volop aan de slag met hem."  
Kevin Brands zelf gaf al eerder aan niet blij te zijn met een reserverol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.