Recherche in West-Brabant wil meer mensen: ‘Het loopt de spuigaten uit’

6 maart 2016 om 15:25
nl
De recherche Zeeland-West-Brabant wil meer mensen om de criminaliteit in de regio in te kunnen tomen. Daarvoor pleit Rienk de Groot, hoofd van de recherche Zeeland-West-Brabant. Criminelen in zijn regio worden steeds gewelddadiger.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De Groot vraagt in Trouw om substantieel meer criminaliteitsbestrijders. De Groot wil uitbreiding, niet alleen bij zijn eigen recherche maar ook bij het Openbaar Ministerie (OM). “We hebben keihard officieren van justitie nodig.”
Voorzitter Peter Noordanus van de Taskforce Georganiseerde Criminaliteit Brabant beaamt dat zondag in De Telegraaf. Hij gaat komende week in Den Haag met minister Van der Steur in gesprek.
Groter en onaantastbaarderCharles van der Voort, hoofdofficier voor de regio, is het met Noordanus en De Groot eens. Het gebied kampt niet allen met hennep, maar ook met synthetische drugs, beïnvloeding van ambtenaren en bedreiging van bestuurders. “Het loopt de spuigaten uit. Boeven worden groter en onaantastbaarder.”
In juli 2014 lieten voormalig politiebaas Gerard Bouman en OM-baas Herman Bolhaar al weten dat de traditionele Hollandse criminele netwerken hun activiteiten naar het zuiden van Nederland verschuiven. Daarom zijn de criminele acties als liquidaties, drugshandel en witwassen daar toegenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.