Antoon Hurkmans niet achter de geraniums of achter de pannen: 'Ik zie wel wat op mijn pad komt'

5 maart 2016 om 14:22
nl
Zaterdag 14 mei is de laatste werkdag van Antoon Hurkmans als bisschop van het bisdom Den Bosch. Zijn laatste daad is het leiden van de dienst waarin zijn opvolger Gerard de Korte wordt geïnstalleerd.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Ik ga niet achter de geraniums zitten. U zult mij ook niet vinden in mijn groentetuin of achter de pannen. Die hobby’s heb ik losgelaten”, hield de scheidende bisschop de verzamelde pers voor bij de presentatie van zijn opvolger De Korte. Met een ‘Ik zie wel wat er op mijn pad komt’, hield hij over zijn toekomstplannen de kerk nog in het midden.
Op de weg terugFysiek is Hurkmans weer op de weg terug. “Na een lange periode oververmoeidheid, waardoor ik mijn ontslag moest indienen bij de paus, ben ik klaar voor een nieuwe periode in mijn leven. Ik moet nog wel enkele maanden revalideren, maar mijn gezondheid is inmiddels al flink verbeterd.”
Hurkmans feliciteerde Gerard de Korte met zijn benoeming. “Het is hem op het lijf geschreven om kerk en samenleving bij elkaar te brengen. Ik distantieer me van de verhalen dat hij als tegenhanger van de huidige lijn in het bisdom is benoemd. Hij is benoemd vóór het bisdom en vóór de uitdagingen die in het bisdom wachten”, benadrukte Hurkmans.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.