Martina Sablikova klopt Ireen Wüst op 3000 meter WK Berlijn

5 maart 2016 om 18:21
nl
Ireen Wüst is zaterdagmiddag - tijdens het WK allround in het Duitse Berlijn - tweede geworden op de 3000 meter. De schaatsster uit Goirle stond tot de slotrit eerste, maar de Tsjechische Martina Sablikova was nog sneller dan Wüst.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Wüst kwam na 3 minuten, 59 seconden en 43 honderdsten over de finish, Sablikova reed een nieuw baanrecord: 3.58,11.
Bemoedigend van startWüst was nog bemoedigend van start gegaan tijdens het WK. De vijfvoudig kampioene reed eerder op de dag op de 500 meter de vierde tijd. Toen kwam ze na 39,41 seconden over de finish. Op die afstand hield ze al haar concurrenten onder zich. Sablikova kwam met een tijd van 39,62 seconden op de zevende plek uit.
De Japanse schaatssters, onder leiding van de Nederlandse coach Johan de Wit, waren de sterkste op de eerste WK-afstand. Miho Takagi (38,93) eindigde als eerste, gevolgd door Misaki Oshigiri (38,95) en Ayaka Kikuchi (39,34).
'Japan gaat nu zeker rol spelen'De Japanse overmacht op de 500 meter kwam zaterdag ook voor Wüst als een verrassing. "Ze gaan nu zeker een rol spelen in het toernooi'', liet ze in een eerste reactie bij de NOS weten. "Dit maakt dit WK meteen ook een stuk spannender." Ze was tevreden over haar rit. "Het was mijn snelste 500 meter van dit seizoen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.