Video

Demy uit haar dak in roze Volkswagen Up: verjaardag om nooit te vergeten

5 maart 2016 om 16:39
nl
Stralend zat ze in 'haar' roze Volkswagen Up. De droom van Demy ten Haaf uit Gassel kwam uit op haar 18e verjaardag. Met keihard de muziek van K3 uit de speakers, maakte ze een ritje in haar favoriete auto.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Zelf rijden kan Demy natuurlijk niet, omdat ze het syndroom van Down heeft. Maar ze geniet altijd van de ritjes in de Volkswagen Up van haar broer Jef. Zelf wilde ze ook wel zo'n auto en dan in haar favoriete kleur: roze.
Met dank aan FacebookMakkelijker gezegd dan gedaan. Want de Volkswagen wordt niet in de kleur roze gemaakt en trouwens, waar haal je zo'n wagen zo snel vandaan? Massaal delen van een oproep via Facebook resulteerde erin dat de droom zaterdag uitkwam.
De plaatselijke Volkswagen-dealer Peter Thoonen in Gassel, VW Nederland en VW dealer Hegeman uit Nijmegen zorgden ervoor dat het gerealiseerd werd.
'Hier doe je het voor'"Ik ben bevriend met de ouders van Demy", zegt Peter Thoonen. De Volkswagen Up werd met roze beplakt, vertelt hij. Voor Thoonen kan de dag niet meer stuk, als hij Demy stralend in de auto ziet zitten: "Hier doe je het voor".
Demy krijgt geen genoeg van het rondrijden met de auto. Met haar broer achter het stuur en de CD van K3 op de autoradio is het feest compleet voor haar. Op de vraag hoe het was heeft ze een kort maar duidelijk antwoord: "Leuk!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.