Ronaldo Kampen is 10 en begint zijn eigen bedrijf: 'Want kinderen moeten Ninebots kunnen huren'

5 maart 2016 om 18:50
nl
Je eigen onderneming starten is voor sommige mensen een droom. Helmonder Ronaldo Kampen is er op tienjarige leeftijd mee begonnen. Zijn bedrijf heet Ninebot Tours Helmond. "We hebben dit idee opgedaan tijdens een vakantie in Egypte." Over twee weken houdt hij open huis.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Ronaldo is een onderneming gestart in het verhuur van Segways. Met behulp van zijn opa Peter heeft hij een indoorbaan gecreëerd waar kinderen gebruik kunnen maken van Segways en Balanceboards.
Cool, vet en hip"We hebben dit idee opgedaan tijdens een vakantie in Egypte", vertelt opa Peter. "Op ons resort hadden ze Ninebots. Daar konden kinderen voor een bepaalde tijd zo'n ding huren en dan maakten zij onder begeleiding een tochtje met zo'n Segway over het resort. Tijdens de vakantie werd hier massaal door de kinderen gebruik van gemaakt. Ze vonden het cool, vet en hip."
"Ronaldo is nogal freak van hightech vervoersmiddeltjes", legt Peter uit. "Hij verbaasde zich erover dat kinderen zoiets in Nederland nergens kunnen doen. In Nederland is heel veel aan regels gebonden. Maar onder begeleiding en in zo'n locatie mag zoiets wél."
Peter was juist zijn eigen bedrijf aan het opdoeken. Toen hij het verhaal van Ronaldo aanhoorde, vroeg hij hem of dit misschien iets is zou zijn voor de kinderen in Helmond. "Want hier in de regio zit zoiets niet. Vervolgens hebben we samen plannetjes uitgewerkt."
GraffitiPeter gaat zijn kleinzoon uiteraard helpen bij zijn onderneming. "Ik heb samen met hem een bv opgericht. We pakken het echt professioneel aan. Ik ondersteun hem. Hij is nog leerplichtig, hij moet naar school. Maar met zijn allen proberen we een ondernemertje van hem te maken."
De hal van Ninebot Tours Helmond aan de Duizeldonksestraat is inmiddels voor 95 procent klaar. "Het is aangekleed met graffiti, er is ledverlichting, er zijn lasers..."
Open dagVolgende week viert Ronaldo - die eerder bekend werd met een actie om het noodlijdende Circus Renz te redden - zijn elfde verjaardag. Hij heeft besloten zijn kinderfeestje sowieso in de hal te geven. "Zondag 20 maart willen we een open dag organiseren zodat heel Helmond kan kennismaken met Ninebot Tours. "Ook volwassenen kunnen trouwens een tochtje hiermee maken. Door de stad of door de bossen, onder begeleiding."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.