Negendarter Michael van Gerwen op UK Open, hij stoomt door naar kwartfinale

5 maart 2016 om 17:31 • Aangepast 21 november 2020 om 12:13
nl
Michael van Gerwen liet zaterdagmiddag weer iets magistraals zien. De Gemondenaar wierp tijdens zijn vierderondeduel tijdens het UK Open een negendarter. Negen darts is het minimale aantal dat nodig is om een leg winnen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Van Gerwen won zijn duel met de onbekende Rob Cross uiteindelijk met 9-5. Hij gooide tijdens deze wedstrijd ook nog een 170-finish.

Wachten op privacy instellingen...

Een ronde later rekende 'MVG' ook overtuigend af met de Belg Kim Huybrechts. De Belg werd met 9-2 van het bord geveegd. Dat Van Gerwen in grootse vorm verkeert, is overduidelijk. Vorige week liet hij zelfs het hoogste gemiddelde ooit zien tijdens een podiumwedstrijd. Hij versloeg toen de arme Michael Smith tijdens de Premier League met een gemiddelde van 123,40 per beurt. Deze week kreeg Peter Wright - ondanks sterk spel - een draai om de oren: 7-2
VerrassingBenito van de Pas zorgde zaterdagmiddag voor een verrassing. De Tilburger versloeg de Australische topper Simon Whitlock met 9-3. Een ronde later kon 'Big Ben' dat niveau niet meer vasthouden en ging hij met 9-2 onderuit tegen de Australiër Kyle Anderson.

Wachten op privacy instellingen...

Anderson treft zondagmiddag in de kwartfinale weer een Brabander: Jelle Klaasen. De Bredanaar bereikte de zesde ronde door knap topper Adrian Lewis opzij te zetten. Eerder op de dag had Klaasen nog met moeite Joe Murnan opzij gezet: 9-8.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.