Complete winkel met handgemaakte tassen leeggeroofd in Oisterwijk

5 maart 2016 om 19:45
nl
Dieven hebben deze week de complete voorraad van tassenwinkel Zhaboo in Oisterwijk gestolen. Eigenaresse Pleun Schabos is aangeslagen door de diefstal. Het gaat om handgemaakte tassen van haar eigen merk. De komende weken is haar winkel noodgedwongen dicht, omdat met spoed nieuwe tassen moeten worden gemaakt.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Schabos ontdekte de diefstal woensdag bij het openen van haar winkel. "Alle standaarden voor de tassen waren leeg. Ik dacht nog: een collega heeft ze vast meegenomen naar de beurs. Ze komen zo wel weer terug. Maar ze bleken toch echt verdwenen."
Eén doos vergetenDe dieven moeten hebben geweten dat het ging om handgemaakte tassen. "Ze zijn hier ook ooit in de winkel geweest, want anders dan hadden ze dat niet in een nachtje kunnen zien." Met een zaklamp hebben de inbrekers de showmodellen en de voorraaddozen opgespoord. "Maar één doos hebben ze laten staan. Dat was een doos die ik zelf al een tijdje kwijt was en na de inbraak ineens naar beneden was gevallen."
Schabos en haar medewerkers werken dit weekend en in de avonduren door aan een nieuwe voorraad tassen. "Maar om de hoeveelheid te behalen die we in de winkel hadden staan, zijn we wel een half jaar bezig." De totale waarde van de gestolen tassen bedraagt 30.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.