Video

Tim van der Plas (17) uit Maliskamp meerdere keren aangereden op A59 bij Rosmalen

6 maart 2016 om 19:36
nl
Op de snelweg A59 bij Rosmalen is zondagochtend rond kwart voor vijf Tim van der Plas uit Maliskamp aangereden door meerdere auto's. De 17-jarige jongen overleed ter plaatse.
Profielfoto van Corné Verschuren, Saskia Nelissen
Geschreven door
Corné Verschuren, Saskia Nelissen

De jongen liep volgens het eerste onderzoek van de politie op de snelweg. “Mogelijk lag het slachtoffer er al en zijn er een of meerdere auto’s overheen gereden", aldus een woordvoerder van de politie.
Scholier Sint-JanslyceumTim van der Plas was een leerling van het Sint-Janslyceum in Den Bosch. Hij zat in vwo 5. De school plaatste zondag een bericht over zijn overlijden op haar website.
Volgens de rector komt het overlijden van Tim als een donderslag bij heldere hemel. "Hij zou gisteren en vannacht gezellig carnaval hebben gevierd. Er was geen enkele aanleiding om te verwachten dat er iets slechts zou gebeuren. Wij zijn verbijsterd." Volgens het hoofd van de school stond Tim bekend als 'een goede vriend en een hele fijne leerling'.  
De rector heeft alle leerlingen van het Sint-Janslyceum en hun ouders een brief gestuurd om ze op de hoogte te stellen van het droevige nieuws. In de school wordt een opvanglokaal ingericht voor leerlingen die daar behoefte aan hebben. Ook komt er een herdenkingsplek in de school en is er iemand van Slachtofferhulp die de leerlingen kan bijstaan.
OJC RosmalenTom van der Plas voetbalde in de A2 van OJC Rosmalen. Ook de voetbalclub plaatste een bericht op de website en opende de mogelijkheid om te condoleren. Toedracht achterhalenMet de bestuurders en inzittenden van twee betrokken voertuigen is de politie in gesprek om de exacte toedracht te achterhalen. De bestuurders zijn gehoord door de politie. Ook zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.
Beide bestuurders hadden volgens de politie niet gedronken. De politie zoekt getuigen die iets over het ongeluk kunnen vertellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.