Hockeysters Push kunnen zege geen vervolg geven, MOP dankt Marcella van der Poel

6 maart 2016 om 15:26
nl
De hockeysters van Push zijn er niet in geslaagd hun eerste zege in de hoofdklasse een vervolg te geven. De Bredase vrouwen verloren zondag de Brabantse derby tegen het Eindhovense Oranje Zwart met 3-2.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Na een klein halfuur opende Fleur Broers de score voor de thuisploeg. Kiki van der Kreek maakte vlak voor rust gelijk, maar na rust nam OZ weer afstand van Push.
Jill Boon benutte een strafbal en zes minuten later was de Belgische ook goed voor de 3-1. Fee Schreuder bracht de spanning nog terug, maar verder dan 3-2 kwam Push - dat vorige week nog MOP met 2-0 versloeg - niet.
'Mijn eerste officiële hoofdklassegoal'MOP won zondag wél. De Vughtse ploeg boekte een knappe 1-0 zege op het Utrechtse Kampong. Verdediger Marcella van der Poel was trefzeker uit een strafcorner. "Mijn eerste officiële hoofdklassegoal en zo heb ik hem ook gevierd geloof ik, haha."
Door de zege houdt MOP aansluiting met het linkerrijtje. MOP staat zevende - een plaats boven Oranje Zwart - maar het verschil met Hurley, dat zesde staat, bedraagt slechts twee punten. "Ik ben super trots op het team met deze overwinning", vertelt Van der Poel. "Dit is echt een teamprestatie. We zaten super strak in de organisatie."
WeltenHC Den Bosch boekte in Amstelveen een eenvoudige 2-0 zege op Pinoké. Na een halfuur opende Lidewij Welten de score voor HC Den Bosch. Vijf minuten later was de aanvalster - die een maand geleden werd uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld - opnieuw trefzeker: 0-2 en was het duel beslist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.