Ajax speelt Willem II overhoop na rust, Arek Milik breekt ban

6 maart 2016 om 17:28
Ajax had het zondag een helft best lastig in Tilburg. Willem II speelde 45 minuten lang gedurfd en creëerde ook kansjes, maar Arek Milik bezorgde de Amsterdammers vlak voor rust toch een voorsprong. Na rust bouwden Riechedly Bazoer, Lasse Schöne en Davy Klaassen de score verder uit.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Het duel begon vlammend. Na dertig seconden moest Ajax-doelman Jasper Cillessen al handelend optreden na een afstandsschot van Erik Falkenburg vanaf zestien meter.
Tien minuten later testte Terrell Ondaan de Ajax-keeper opnieuw met een goed schot. Cillessen keerde de bal, maar bokste die wel precies richting Frank van der Struijk. De verdediger kopte echter over.
Uit het oogNa de eerste tien minuten kwam Ajax wat beter in de wedstrijd, maar de ploeg van coach Frank de Boer slaagde er niet in Willem II - dat speelde zonder verdediger Jordens Peters, die te veel last heeft van een kuitblessure - serieus in verlegenheid te brengen.
De beste kans voor Ajax was voor Amin Younes in de 42e minuut. Hij passeerde Frank van der Struijk aan de rand van het strafschopgebied, draaide naar binnen toe en krulde de bal op de paal. Een minuut later was het alsnog raak. Arek Milik was trefzeker. Freek Heerkens - de vervanger van Peters - verloor de Pool tijdens een voorzet van Younes uit het oog en daardoor kon die vrijstaand binnenkoppen: 0-1.
Blunder Acht minuten in de tweede helft zorgde Riechedly Bazoer voor de 0-2. Hij kreeg van Funso Ojo te veel ruimte om uit te halen en Kostas Lamprou had geen antwoord op zijn kanonskogel: 0-2.
Zeven minuten later blunderde Willem II-linksback Rochdi Achenteh, waardoor de 0-3 op het scorebord verscheen. Hij wilde een voorzet via de borst in de handen van Lamprou bezorgen, maar raakte de bal verkeerd. Lasse Schöne profiteerde. Davy Klaassen bepaalde de eindstand op 0-4.