Michael van Gerwen wint UK Open Darts, Jelle Klaasen strandt in halve finale

7 maart 2016 om 09:21 • Aangepast 21 november 2020 om 12:13
nl
Darter Michael van Gerwen heeft de titel gepakt op de UK Open. In Minehead was hij in de finale veel beter dan zijn tegenstander, Peter 'Snakebite' Wright. Het werd 11-4.
Profielfoto van Peter de Bekker, Bert van Doorn
Geschreven door
Peter de Bekker, Bert van Doorn

Van Gerwen vloog uit de startblokken en gaf met een gemiddeld van net onder de 110 zijn tegenstander geen enkele kans om terug te komen.

Wachten op privacy instellingen...

De nummer 1 van de wereld strooide met 180's en gooide vaak zonder moeite uit. Van Gerwen gunde op 10-3 de Schot nog een leg, maar sloeg daarna alsnog toe en streek zo de winstpremie van 60.000 pond (77.580 euro) op.

Wachten op privacy instellingen...

Net als vorig jaar was de finale nu weer tussen Van Gerwen tegen Wright. Vorig jaar was de darter uit Gemonde ook al de winnaar.
Van Gerwen verslaat ook Phil TaylorIn de halve finale versloeg Van Gerwen al zijn grote rivaal, Phil Taylor. De darter uit Gemonde kwam 4-1 achter, maar was daarna onnavolgbaar goed. Hij liet bijna geen steken meer vallen en liep snel uit naar 8-5 voor met onder meer een finish van 151. Uiteindelijk eindigde het duel in 10-6.
ZIE OOK: Negendarter Michael van Gerwen op UK Open, hij stoomt door naar kwartfinale

Wachten op privacy instellingen...

In de finale nam hij wraak namens Jelle Klaassen. Die ging met 10-5 onderuit tegen Wright, maar nam wel 17.000 pond (22.000 euro) mee naar huis. Klaasen vocht zich terug tot 5-6 na een 1-5 achterstand. Omdat hij enkele cruciale dubbels miste, wist niet hij maar Peter Wright de partij te winnen.
Overtuigend halve finale bereiktJelle Klaasen had zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van het UK Open-dartstoernooi in Somerset. De Bredanaar won zondagmiddag zijn kwartfinalewedstrijd tegen de Australiër Kyle Anderson met 10-0. Klaasen veroverde de eerste leg met een 72-finish en brak Anderson in de beurt daarna. De Australiër slaagde er niet in dubbel zestien te finishen, terwijl Klaasen geen moeite had met de dubbel achttien.
De leg daarna hield Klaasen eenvoudig. En toen hij Anderson opnieuw brak, was het duel eigenlijk gespeeld. 'The Cobra' stoomde door en maakte het duel fraai af met een twaalfdarter en een 106-finish.
Benito van de PasZaterdag had Kyle Anderson nog Tilburger Benito van de Pas uitgeschakeld in de achtste finale, maar tegen Klaasen had Anderson niets in te brengen.

Wachten op privacy instellingen...

Later op de middag plaatste ook Gemondenaar Michael van Gerwen zich bij de laatste vier. Hij maakte het zich nog verrassend lastig tegen de onbekende Barry Lynn. 'MVG' gaf een 6-1 voorsprong door slordig uitgooien uit handen. Lynn kwam terug tot 7-5, maar daarna nam Van Gerwen opnieuw afstand en besliste hij het duel: 10-6.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.