Ireen Wüst geen wereldkampioene allround schaatsen, geklopt door Martina Sablikova

6 maart 2016 om 18:26
nl
Ireen Wüst is er niet in geslaagd het WK allround schaatsen op haar naam te schrijven. De schaatsster uit Goirle reed een geweldig toernooi, maar ze moest op de afsluitende 5000 meter zondagmiddag haar meerdere erkennen in Martina Sablikova.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Sablikova kwam na zes minuten en 52 seconden en 57 honderdsten over de finish. Daarmee verbeterde ze het baanrecord met zeven seconden. Wüst - die eerder op de dag nog wel de 1500 meter won in een nieuw baanrecord - moest acht seconden toegeven op de Tsjechische.
'zilver met een gouden rand'Door die zege had Wüst voor aanvang van de 5000 meter een marge van 1,94 seconden in haar voordeel, maar Sablikova was tijdens de wedstrijd niet te volgen.
Wüst was desondanks tevreden. Ze spreekt van 'zilver met een gouden rand'.    'Geen voorseizoen gehad'Het schaatsseizoen duurde voor de herboren Goirlese eigenlijk net iets tekort. "Ik begin nu pas echt in vorm te komen", lachte ze na afloop van haar race. "Ik heb eigenlijk helemaal geen voorseizoen gehad door twee valpartijen en een hersenschudding. Het is daarna één groot gevecht geweest, tegen de tijd en tegen mezelf. Ik wilde op het juiste moment weer top zijn. Het WK afstanden kwam vorige maand nog iets te vroeg, maar nu heb ik het vertrouwde gevoel weer."    Wüst bedankte haar trainer-coach Rutger Tijssen voor al zijn steun. "Deze zilveren plak is ook een beetje voor hem. Hij heeft deze winter veel geduld met mij moeten hebben en daar heb ik respect voor. Ik ben zeker in het begin van het seizoen niet de leukste Wüst geweest. Ik ben er trots op dat ik het seizoen toch nog positief met hem kan afsluiten."
Net als in 2015Vorig jaar veroverde Wüst ook al zilver tijdens het WK, dat toen in Calgary werd afgewerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.