Video

Op A59 doodgereden Tim van der Plas (17) herdacht op het Sint-Janslyceum in Den Bosch

7 maart 2016 om 22:42 • Aangepast 21 november 2020 om 12:12
nl
De overleden 17-jarige Tim van der Plas uit Maliskamp die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangereden op de A59, is maandag herdacht op zijn school. Roel Scheepens, de rector van het Sint-Janslyceum in Den Bosch, sprak de leerlingen toe via de intercom.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Tim zat in vwo-5 op de Bossche school. Maandagochtend sprak Scheepens de leerlingen toe, waarna een moment van stilte volgde. "Er heerst verslagenheid, hij was een hele fijne en populaire jongen", aldus de rector. Op de school is een herdenkingshoekje ingericht.
De school plaatste zondag een bericht over zijn overlijden op haar website. Maandag zouden herkansingen voor vwo-5 plaatsvinden. Die zijn uitgesteld.
'Hij had veel vrienden'Tim had veel vrienden en lag goed in verschillende groepen, zegt de rector. De Telegraaf schreef maandag op basis van gesprekken met bewoners van Maliskamp dat Tim mogelijk gepest werd. Daar klopt volgens de rector niets van. Vrienden van Tim zijn dan ook boos dat in de media werd gesuggereerd dat hij gepest werd.
"Tim was een sociale jongen. Hij had veel vrienden en lag goed in verschillende groepen", zegt Scheepens in gesprek met Omroep Brabant, die stelt dat Tim hoogstens af en toe in de stad te maken kreeg met racistische opmerkingen.
"Hij had een donkere huidskleur. Als je in Nederland een donkere huidskleur hebt, moet je helaas in je leven meemaken dat iemand daar een rotopmerking over maakt."
Ruzie na het uitgaanDe Telegraaf meldde ook dat er volgens bewoners een ruzie aan het drama op de A59 is voorafgegaan. Tim zou zaterdagnacht volgens de krant op een feest in Den Bosch zijn geweest, waar hij het aan de stok kreeg met andere jongeren, zo schreef de krant.

Wachten op privacy instellingen...

De rector stelt eveneens dat Tim zaterdagavond met vrienden is gaan stappen. Hij sprak maandag met leerlingen die mee met Tim op stap waren geweest.
'Ruzie met dronken jongen'"Hij is daar in een tankstation een jongen van buiten de school tegengekomen met wie hij een woordenwisseling heeft gehad", zo is de lezing van Scheepens. "Deze jongen zou dronken zijn geweest", zegt de rector
De politie is op de hoogte van de lezing van de rector. "Op dit moment zijn we met name bezig met het vergaren van camerabeelden. Al het beeldmateriaal kan ons helpen", aldus een woordvoerder. De politie heeft maandag gesprekken gevoerd met vrienden, familie en kennissen van Tim.
Mogelijk derde voertuigOp de snelweg A59 bij Rosmalen werd Tim rond tien voor vijf zondagochtend aangereden door zeker twee auto's. Of hij door nog meer auto's is aangereden, is niet bekend. "Het zijn in ieder geval twee auto's geweest. Het onderzoek loopt verder nog", aldus een woordvoerder van de politie.
De politie houdt met betrekking tot de doodsoorzaak nog alle opties open en hoopt dat andere getuigen zich melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.