'Carnaval saved the day': auto ramt huis terwijl bewoners meedoen aan optocht

7 maart 2016 om 12:18
nl
“Carnaval saved the day”, verzucht Oscar Pasveer uit Eindhoven. Met zijn drie huisgenoten deed hij zondag mee aan de optocht in Breda. En dat uitgestelde feestje bleek hun redding toen zondagavond een bestelbusje hun huis aan de Mauritsstraat in Eindhoven binnenreed.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

“Op een normale zondagavond hadden we vast en zeker beneden in de woonkamer gezeten en dan had het heel anders kunnen aflopen”, vertelt Oscar, die vannacht heel even thuis is geweest. “De schade is behoorlijk. De pui is geramd, maar wat dit betekent voor de constructie van het huis weten we nog niet”, liet Oscar maandagochtend weten.
Maandagmiddag, na een eerste bouwkundige controle, is gebleken dat Oscar en zijn mede-bewoners maandagavond nog niet thuis kunnen slapen, maar vanaf dinsdag waarschijnlijk wel. "Voor hoelang is echter onzeker", vertelt Oscar. "Het hele gebeuren kan voor ons namelijk wel eens heel vervelende gevolgen krijgen. De eigenaar gaat nu waarschijnlijk eerder dan gepland aan de slag met het opknappen van het pand. En dan moeten wij er dus uit."  
Dacht aan een grapOscar, de enige niet-student in het huis, werd zondagavond laat gebeld door de politie dat er een busje hun huis was binnengereden. Op dat moment dacht hij dat het een grap was. “We hadden net te horen gekregen dat we in de prijzen waren gevallen met de optocht. Ik dacht iemand haalt een geintje uit. Ik heb daarom meteen even teruggebeld met de politie en toen werd duidelijk dat het echt zo was.”
“Geen grap dus, helaas. De politie vroeg of ik naar het bureau aan de Mathildestraat kon komen. En daarna ben ik nog even naar huis geweest.” Slapen kon hij er niet. Maar gelukkig kon hij terecht bij een vriendin.
Anti-kraakOscar en zijn huisgenoten wonen anti-kraak in het huis dat van de GGzE is. Hoe het nu verder moet, weet hij dus nog niet. Het is niet voor het eerst dat het mis gaat in de Mauritsstraat. Een paar weken geleden crashte er een BMW na een dollemansrit door de stad. En een jaar geleden reed een auto volgens Oscar bij de buren binnen.
Drie ongelukken dus in een relatief korte periode in een straal van zo’n vijftig vierkante meter. Dat het een levensgevaarlijke weg is, bestrijdt Oscar echter. “Het is een rechte weg met een beetje een flauwe bocht waar geregeld te hard gereden wordt. That’s it.”
OorzaakOf te hard rijden nu de oorzaak is van het ongeluk weet Oscar trouwens niet. Dat moet nog worden onderzocht. De politie laat maandagmiddag weten dat de bestuurder, een man van 58 uit Eindhoven, zondagavond ongeveer vijftig tot zestig kilometer per uur reed. In de Mauritsstraat mag je vijftig.  
Het vermoeden bestaat dat hij had gedronken. Om dit vast te kunnen stellen, is bloed afgenomen. Voor blazen was zondag geen tijd omdat de man met pijn in de onderbuik en een gebroken pols naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.