Bewoners Schoonhout Etten-Leur verharden actie tegen gemeente over verdwijnen groenstrook

7 maart 2016 om 13:39
nl
De bewoners van het Schoonhout in Etten-Leur hebben de acties tegen de gemeente verhard. In de straat zijn eind vorige maand 220 bomen gekapt die tussen het voet- en fietspad in stonden. De twee paden komen tegen elkaar te liggen. De bewoners vrezen voor gevaarlijke verkeerssituaties voor kinderen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Eerder hingen de bewoners al protestpamfletten op achter hun ramen. In de hele straat zijn nu ook rood-witte afzetlinten tussen de bomen vastgemaakt. Bij één huis hangt een groot spandoek met daarop de tekst 'Wij willen een groenstrook'.
KinderenIn de straat komen de voet- en fietspaden tegen elkaar te liggen. Door het verdwijnen van deze groenstrook zouden kinderen voortaan makkelijk het fietspad op kunnen rennen.
De gemeente komt de bewoners daarom tegemoet door paaltjes te plaatsen met een ketting ertussen. Ook krijgt het fietspad een andere kleur dan de stoep en wordt een hoogteverschil aangebracht.
BeukenhaagjeDe bewoners zijn het hier niet mee eens en willen de groenstrook behouden. Ze zien liever een beukenhaagje tussen het voet- en fietspad.
Op 16 maart kunnen bewoners hun zegje doen op een besloten informatieavond van de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.