Bendes die inbreken in auto's actief: 146 inbraken in een week

7 maart 2016 om 14:58 • Aangepast 21 november 2020 om 12:12
nl
146 gedupeerden deden afgelopen week aangifte van auto-inbraken in de politieregio Zeeland-West-Brabant. Het overgrote deel, 136 inbraken, werd gepleegd in Midden- en West-Brabant. In veel gevallen zijn er onderdelen, zoals airbags gestolen. De politie vermoedt dat internationaal rondtrekkende bendes achter de inbraken en diefstallen zitten.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De bendes slaan hun slag en trekken snel verder, waardoor op heterdaad betrappen lastig is. De politieregio Zeeland-West-Brabant heeft samen met andere regio's al jaren last van de criminele groepen. Ten opzichte van dezelfde week een jaar geleden is er zelfs een daling van het aantal inbraken. Toen waren het er 181.
Bendes in kaart brengenHet zijn er minder, maar met 146 inbraken in een week tijd, is de oplossing van het probleem nog ver weg. Samen met andere landen en het Europese samenwerkingsverband van politiediensten EUROPOL probeert de Nederlandse politie de bendes in kaart te brengen. Daarnaast houdt de politie samen met de douane, Belastingdienst en andere partners verkeerscontroles. De criminelen komen vooral uit Oost-Europese landen.
Om inbraken te voorkomen adviseert de politie meteen 112 te bellen als je een auto in de straat ziet rijden die er, gezien het tijdstip, niet thuishoort. "Of als er verdachte personen in de straat lopen. Plaats je auto niet uit het zicht, zodat ze onopgemerkt hun gang kunnen gaan", aldus perswoordvoerder Eric Passchier.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.