Ideetje: 'mobiele unit' als noodoplossing voor FEBO na instorten pand op Markt in Den Bosch

7 maart 2016 om 15:13 • Aangepast 21 november 2020 om 12:11
nl
Is er iets te verzinnen zodat de FEBO op de Markt in Den Bosch snel weer open kan? Het pand van de snackbar zit naast het ingestorte gebouw op de Markt. Om te voorkomen dat het FEBO-pand ook instort, is het pand gestut en moet de FEBO maanden dicht blijven. Nol Roos van de Bossche Volkspartij komt met een oplossing: geef de exploitant toestemming om een mobiele unit op de Markt te zetten.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Niet dat Nol Roos de kroketten van de FEBO niet kan missen ('Ik heb helemaal niks met de FEBO, ik kom er maar heel af en toe'), maar hij vindt het oneerlijk dat de frietzaak het enige bedrijf is dat zwaar getroffen is door het ingestorte gebouw.
Verhuizing is moeilijkDe Pearle, die in het ingestorte pand zat, verhuist binnenkort naar een ander gebouw op de Markt. Maar voor de FEBO is dat een stuk lastiger, omdat de snackbar allerlei horecavoorzieningen nodig heeft in een gebouw.
Daarom wil Roos dat de FEBO tijdelijk een plekje op de Markt krijgt, waar de exploitant een mobiele unit kan neerzetten. Denk aan een frietwagen of iets in die richting. "Dat kost de gemeente helemaal niets", legt Roos uit.
Net als bij de optochtVolgens de politicus zijn er geen nadelen, zolang de frietwagen niemand in de weg staat. "Er is verder niets voor nodig. Tijdens de optocht zondag heeft de FEBO ook met een wagen op de Markt gestaan."
De Bossche Volkspartij heeft vragen hierover gesteld aan het college.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.