Medaillekandidaat Sifan Hassan mist concurrente bij WK indoor in Portland

7 maart 2016 om 16:48
Sifan Hassan mist bij de WK indoor een belangrijke concurrente op de 1500 meter. De Zweedse hardloopster Abeba Aregawi werd onlangs betrapt op doping. "Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde. Ik ken haar goed en ze is heel aardig. Ik vond het zo naar, ik hoopte dat het niet waar was."
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Doping staat ver van de atlete van Eindhoven Atletiek, zo zei ze bij de presentatie van de Nederlandse atletiekploeg voor de titelstrijd in Portland.  
"Het is niet leuk als je weet dat niet alle hardloopsters schoon zijn. Ze stelen mijn blijdschap'', aldus Hassan, die geldt als een kandidate voor een medaille op de 1500 meter, de afstand waarop ze regerend Europees kampioene is.
Wereldkampioen 1500 meter wordenHaar doel is duidelijk. "Ik wil de sterkste zijn. Ik heb goed getraind, met meer discipline dan ooit. Mentaal zit het ook goed. Een sportpsycholoog heb ik niet nodig, wel meer wedstrijdervaring.''
Olympische Spelen in Rio is het hoofddoelHassans grote doelen voor dit seizoen liggen op de Olympische Spelen in Rio, waar ze de 800 meter en de 1500 meter gaat combineren.
Toch spoorde trainer Honor Hoedt haar aan deze winter indoorwedstrijden te lopen. "Een cheetah kun je ook niet zes maanden alleen konijnenvoer geven, die moet geregeld kunnen jagen. Zo is het ook bij Sifan.''

Wachten op privacy instellingen...