Hockey is populair: ook in Brabant moeten sommige clubs met wachtlijsten werken

7 maart 2016 om 20:27
nl
Hockey is populair, maar sommige clubs in Brabant kunnen de toestroom van nieuwe leden bijna niet meer aan. Te volle speelschema's zorgen ervoor dat kinderen en volwassenen in sommige gevallen niet aan spelen toekomen.
Profielfoto van Benhdidou Laila
Geschreven door
Benhdidou Laila

Volgens Mieke van den Akker, voorzitter van Hockeyclub Den Bosch, heeft haar club momenteel een wachtlijst van enkele honderden belangstellenden. "Er staan bij ons zelfs al kinderen tussen 0 en 6 jaar op de wachtlijst. Zodat ouders er min of meer zeker van zijn van een plek voor hun kind bij onze club."
Meer meisjes bij jongensToch ziet zij het als een soort luxeprobleem. "Er zijn genoeg sporten die deze leden er wel bij zouden willen. Bij ons is het probleem dat je op een gegeven moment geen ruimte meer hebt op de velden, nieuwe leden kunnen dan niet meer geplaatst worden."
De hockeysport is meer in trek bij meisjes dan bij jongens. Volgens Van den Akker komt dit omdat jongens eerder voor voetbal kiezen dan voor hockey. "Maar wij proberen zeker ook om de jongere jongens kennis te laten maken met de hockeysport. Juist die combinatie van jongens en meisjes maakt het leuk."
Wachtlijsten verminderenOm de wachtlijsten in te dammen, is de Bossche hockeyvereniging in gesprek met de gemeente en de nationale hockeybond.
"Het zou goed zijn om alle verenigingen in kaart te brengen, zodat duidelijk wordt bij welke verenigingen er nog ruimte is voor kinderen die graag willen hockeyen", vertelt Mieke van den Akker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.