Gezin Etten-Leur is alles kwijt na brand, buurvrouw helpt: 'Jongens stonden op blote voeten buiten'

7 maart 2016 om 21:26
nl
Nadat het huis van haar buurman John Bastiaansen afgelopen weekend werd verwoest door een brand, twijfelde Monique Muijs geen moment. Ze riep de mensen uit Etten-Leur via Facebook op om kleding te doneren voor haar buurman en zijn zoons. En met succes. Een paar uur na het plaatsen van het bericht is het al bijna tweehonderd keer gedeeld en stromen de giften binnen.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Muijs is overweldigd door de vele reacties. "Ik ben er een beetje van geschrokken", vertelt ze. "Gelukkig helpen mijn buurvrouwen me nu, want ik weet anders niet hoe ik het aan moet pakken."
'Jongens stonden op blote voeten buiten'Op de zolder van het huis aan de Pater Arnold Damenstraat ontstond afgelopen weekend een felle brand. John Bastiaansen en zijn twee zoons moesten halsoverkop het huis verlaten. "Toen ik buiten kwam zag ik die twee jongens op blote voetjes in hun pyjama buiten staan", vertelt Muijs.
"Dat was een naar beeld." Het gezin verloor een hoop tijdens de brand, waaronder kleding. "Die jongens hadden niet eens een schone onderbroek", aldus Muijs.
'Mooi om te zien'Daarom besloot ze in actie te komen voor haar buurman. "Er was hulp nodig op de korte termijn want de verzekering begint niet gelijk met het uitkeren van geld." Muijs heeft kennissen met kinderen in dezelfde leeftijd als haar buurman en daarom zette ze een bericht op Facebook.
Nadat iemand zei dat Muijs het bericht openbaar moest maken, stroomden de reacties binnen. "Het is mooi om te zien dat zoveel mensen willen helpen", vertelt ze.
Buurman ook overweldigdBastiaansen heeft ondertussen al een deel van de gedoneerde kleding opgehaald. "Hij werd er emotioneel van en bedankte me", aldus Muijs. "Hij zei ook dat ik er al wel mee kon stoppen, omdat het nu al zóveel is. Hij was ook een beetje overweldigd."
Naast kleding wordt er ook speelgoed gedoneerd voor de jongens. Muijs en haar buurvrouwen zijn aan het bekijken hoe ze wat meer structuur in de actie kunnen krijgen. Als het goed is komt er één punt waar mensen de donaties naar toe kunnen brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.