Busramp Sierre waarbij meisje (11) uit Bergeijk omkwam gevolg van wanhoopsdaad depressieve chauffeur

7 maart 2016 om 18:53
nl
De busramp in het Zwitserse Sierre in maart 2012, waarbij de 11-jarige Roma Daris uit Bergeijk om het leven kwam, was geen noodlottig ongeluk. Het was het gevolg van een bewuste actie van chauffeur Geert Michiels (34) die een wanhoopsdaad pleegde.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat meldt Douglas De Coninck, onderzoeksjournalist bij de krant De Morgen, in zijn maandag uitgekomen boek ‘De busramp in Sierre: 1 pil, 28 doden’. Daarin reconstrueert De Coninck de ramprit op basis van de laatste sms'jes van de chauffeur en de verklaringen van de kinderen in de bus.
Bij het dramatische busongeluk botste een Belgische bus met schoolkinderen in volle vaart tegen een tunnelwand. De kinderen waren net begonnen aan de terugreis na een skivakantie. Onder de 28 doden waren zes Nederlandse kinderen, onder wie de 11-jarige Roma Daris uit Bergeijk.
ZIE OOK: Nabestaanden buscrash Zwitserland willen nieuw onderzoek: 'Eigen onderzoek roept meer vragen op'
Zwaar antidepressivumDe Zwitserse autoriteiten gaan er nog altijd van uit dat de chauffeur onoplettend is geweest of onwel is geworden. Maar De Coninck gaat na eigen onderzoek uit van een wanhoopsdaad. Hij schrijft in zijn boek dat de chauffeur Seroxat slikte, een zwaar antidepressivum. Dit middel zou invloed hebben gehad op het gedrag van de chauffeur.
Nabestaanden van de busramp in Zwitserland gingen er al meteen van uit dat de ramp geen ongeval was, maar dat de chauffeur bewust zelfmoord heeft gepleegd onder invloed van antidepressiva. Zij wilden de fabrikant van het middel voor de rechter slepen, maar de Zwitserse justitie weigert tot op de dag van vandaag mee te werken aan het onderzoek.
ZIE OOK: Ouders verongelukte Roma Daris uit Bergeijk: 'Ergste moment in ons leven'
Soortgelijke gevallenInternationaal gezien zouden er meer soortgelijke gevallen hebben gespeeld waarbij mensen zelfmoord hebben gepleegd of andere mensen hebben vermoord na het slikken van antidepressiva.[YouTube:https://youtu.be/PABWsyn76dg][YouTube:https://youtu.be/F1HiaflrTCs][YouTube:https://youtu.be/cowjNBHHVfQ][YouTube:https://youtu.be/kU2jbHQgMfM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.