Protestactie tegen NS geflopt, studenten laten het massaal afweten

8 maart 2016 om 09:28 • Aangepast 21 november 2020 om 12:11
nl
Meer dan 27.000 studenten gaven op de Facebookpagina 'NK treinreizen tijdens de spits' aan mee te doen met de protestactie tegen de NS. De realiteit was dinsdagmorgen echter volledig anders. Van extra drukte in de spits door protesterende was geen sprake.
Profielfoto van Jos Verkuijlen, Bart Elzendoorn
Geschreven door
Jos Verkuijlen, Bart Elzendoorn

Het was de bedoeling dat studenten verkleed in de spits zouden reizen. Op die manier wilden ze de NS laten weten tegen de plannen te zijn om studenten de spits te laten mijden. Daarvoor zouden hogescholen en universiteiten hun collegetijden moeten aanpassen. Dat betekent colleges tot laat in de avond en daardoor zouden studenten minder of geen tijd meer hebben voor een bijbaantje.

Wachten op privacy instellingen...

Groots aangekondigd was het protest dus, maar het is voor de NS dinsdagmorgen een normale dag. "Een kwart van de reizigers bestaat uit studenten en dat was vanochtend niet veel anders. Het was een ochtendspits zoals alle andere", aldus een woordvoerder.
Strop voor studentenKevin van Overdijk uit Goirle deed wel mee aan het protest. Hij studeert elektrotechniek aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Elke ochtend pakt hij de trein naar Eindhoven.
"Rond drie uur zijn nu mijn lessen klaar. Ik kan dan in de middag nog een paar uur werken. Als ik later colleges heb, kan ik geen bijbaan meer hebben."

Wachten op privacy instellingen...

PetitieOp de Facebookpagina van het initiatief 'NK-treinreizen tijdens de spits' hadden maandag al meer dan 27.000 mensen aangegeven dinsdag mee te doen. Een petitie op internet tegen de NS-plannen was maandag bijna 40.000 keer ondertekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.