Consumentenbond dreigt Essent met rechtszaak om bedenktijd

7 maart 2016 om 22:43
nl
De Consumentenbond wil dat Essent consumenten die afgelopen jaar bij de Media Markt of Gamma een energiecontract afsloten en dit alsnog willen opzeggen, alle kosten van afgenomen energie terugbetaalt. Doet het energiebedrijf dit niet, dan stapt de organisatie naar de rechter.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Essent meldde bij de verkoop van de contracten tot 1 december vorig jaar dat consumenten geen bedenktermijn hadden. Maar dat had nooit mogen gebeuren.
Het ging hier namelijk om 'verkoop buiten de verkoopruimte', vergelijkbaar met verkoop op straat en aan de deur. Mensen gaan immers niet naar een bouwmarkt om een energiecontract af te sluiten. Bedenktijd veertien dagenDaarom geldt hier een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Geeft een bedrijf dat niet, dan schrijft de wet voor dat mensen twaalf maanden hebben om nog onder zo'n contract uit te komen, aldus de Consumentenbond.
Op aandringen van toezichthouder ACM heeft Essent zijn werkwijze inmiddels aangepast. Maar volgens de Consumentenbond is het bedrijf gedupeerde klanten nog niet voldoende tegemoet gekomen.
Geen energie terugbetalenUit meldingen bij de bond blijkt dat Essent de contracten wel wil ontbinden, maar dat het op geen enkele wijze bereid is de al afgenomen energie terug te betalen.
Ook zou Essent het bedrag van de destijds bij het afsluiten van het contract ontvangen waardebon terugeisen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.