Duizenden anonieme pamfletten verspreid om te protesteren tijdens raadsvergadering Bernheze

7 maart 2016 om 22:45 • Aangepast 21 november 2020 om 12:11
nl
In de gemeente Bernheze zijn huis-aan-huis duizenden pamfletten tegen een asielzoekerscentrum verspreid. In het anonieme pamflet wordt opgeroepen om een stem te laten horen tegen een klein azc in Heesch, één van de kernen van Bernheze, tijdens de raadsvergadering, donderdag.
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

Het pamflet is niet afkomstig van de actiegroep ‘Te Veel, Te Lang'. Volgens woordvoerder Harm Ruijs stuurt zijn actiecomité geen anonieme oproepen rond.
“Ik ken de mensen wel achter deze oproep, hele nette mensen. Ik keur de pamfletten zeker niet af en vind dat de mensen donderdag gerust mogen gaan protesteren. Het zijn juist de brief van politieke partij Blanco en uitspraken van Cent van den Berg van Progressief Bernheze voor onrust zorgen. Zij willen opnieuw de mogelijkheden voor een kleiner azc onderzoeken terwijl dat eerder is afgewezen."

Wachten op privacy instellingen...

Tijdverspilling"In een motie in de laatste raadsvergadering is afgesproken dat er geen azc komt, maar dat er extra statushouders worden opgevangen in Bernheze. Dit zijn vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben gekregen.” Het voorstel om toch weer over een azc te praten noemt Ruijs 'tijdverspilling'.
Het azc staat donderdag niet op de agenda van de raadsvergadering. De gemeente Bernheze is na de verspreiding van de pamfletten wel ‘extra alert’. De gemeente is in overleg met de politie, laat een woordvoerder weten. “Maar er zijn nog een concrete signalen van een protest en dus nemen we nog geen maatregelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.