Video

'Mooi lichtpunt in deze donkere tijd', uit het hele land bussen vol V&D'ers naar Leon van der Zanden

8 maart 2016 om 10:39 • Aangepast 21 november 2020 om 12:10
nl
Het begon als een onschuldige reactie op de Facebookpagina van de Helmondse cabaretier Leon van der Zanden en resulteert dinsdagavond in een speciale theatershow voor ontslagen V&D-medewerkers: 'Leons Grote Prijzencirus'. Miranda Leenders uit Gemert, die met het idee voor een gratis optreden voor het V&D-personeel kwam, zit dinsdagavond op de eerste rij: "Dit is zo fantastisch. Een mooi lichtpunt in deze donkere tijd voor mij en alle collega's."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Miranda werkte jarenlang als etaleur bij de V&D-vestiging in Eindhoven. De klap van het faillissement was hard. "We gingen zoals altijd gewoon aan het werk en kregen 's morgens om elf uur te horen dat we niet open gingen. Dat bleek het begin van het einde."
'Deal!'Op Facebook zag Miranda dat je in Grave een voorstelling van Leon van der Zanden kon bijwonen met cadeaukaarten van de failliete winkelketen. "Ik besloot spontaan een reactie te plaatsen met de vraag: zou je een show kunnen geven voor mijn oud-collega's? Leon gaf meteen een reactie: Deal! Zorg jij voor de medewerkers, dan zorg ik voor het theater en de show."
De theatervoorstelling in het Parktheater in Eindhoven is dinsdagavond live te zien via Omroep Brabant TV en internet.
Twee extra showsIn één dag tijd waren er duizend medewerkers die aangaven het optreden graag te willen zien. Inmiddels staat het aantal gegadigden op 1700. Uit het hele land komen dinsdagavond touringcarbussen met ontslagen V&D'ers naar Eindhoven. En maandag werd bekend dat Leons Grote Prijzencircus ook in theaters in Amsterdam en Zwolle te zien zal zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Miranda: "We zaten met z'n allen in een periode dat we het niet meer zagen zitten. Dit optreden van Leon is zo positief en leuk. We zien het als een manier om goed afscheid van elkaar te nemen, op een feestelijk manier."
Attributen uit winkel EindhovenIn overleg met de curator zijn er verschillende attributen uit de V&D-winkel in Eindhoven gehaald, die dinsdagavond te zien zijn tijdens de voorstelling. "Mijn hele auto ligt vol, we gaan zometeen opbouwen", vertelt Miranda. Zelf heeft ze nog geen nieuwe baan gevonden, wel is ze druk bezig met solliciteren. "Het is nog even afwachten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.