Video

'Als er niets gebeurt zakken we weg in de modder', CDA wil snel meer politie en justitie in Brabant

8 maart 2016 om 11:03
nl
Er moet een hardere aanpak komen tegen de drugscriminaliteit in West-Brabant. Daarvoor moeten er meer mensen voor politie en justitie komen. "Het is bar en boos in Brabant. Als er niets gebeurt dan zakken we weg in de modder.", zegt CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

In de Randstad is de strijd tegen criminaliteit wel effectief. De maatregelen kosten geld, weet ook Van Toorenburg. "Maar het kost ook veel geld als mensen zich niet meer veilig voelen. Criminaliteit bezorgt de maatschappij veel schade."
IntimidatieVolgens het Kamerlid lijkt het alsof we niet meer tegen de criminaliteit opgewassen zijn. "Je hoort dat er soms tips worden gegeven vanuit de politie en de gemeente dat er bijvoorbeeld een hennepkwekerij wordt opgerold. Dan merk je dat er intimidatie aan de gang is, want mensen doen dat niet zomaar."
Dinsdagmiddag gaat Van Toorenburg opnieuw met de minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in debat. De boodschap is duidelijk: "Zorg dat de veiligheidsketen op orde komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.