Directeur jachthaven opnieuw aangehouden voor havenbranden

8 maart 2016 om 11:13
nl
Opnieuw is de 57-jarige Henk V. uit Gastel gearresteerd in verband met de havenbranden in Midden-Limburg, eind 2014 en begin 2015. Dat meldt 1Limburg. De man is directeur en mede-eigenaar van de jachthaven in Wessem.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Bij de branden bij jachthavens in Wessem, Ohé en Laak, Herten en Roermond raakten tientallen boten beschadigd. De schade liep in de miljoenen euro's. Bij de brand in Roermond moest een deel van het centrum worden afgesloten, omdat asbestdeeltjes vrijkwamen en door de wind over de stad verspreid raakten.
Tegen V. liep een internationaal opsporingsbevel, omdat hij in het buitenland zat. Justitie ziet hem als het brein achter de reeks branden.
Nieuwe aanwijzingenOok in december vorig jaar hield de politie V. aan. Hij meldde zich toen zelf bij de politie, maar werd een paar dagen later weer vrijgelaten. Hij bleef wel verdachte in de zaak. Volgens 1Limburg hebben nieuwe aanwijzingen in het rechercheonderzoek nu geleid tot de aanhouding van V.
Eerder werden al drie andere verdachten gearresteerd, onder wie een inwoner van Eindhoven. Het innen van verzekeringsgelden zou het motief zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.