OJC Rosmalen knokt door na overlijden van jeugdspeler Tim van der Plas (17)

8 maart 2016 om 14:22
nl
‘Een grote schok’, noemt voetbalclub OJC Rosmalen het plotse sterven van de 17-jarige Tim van der Plas uit Maliskamp. In verband met het overlijden van de jeugdspeler is de wedstrijd van de B1 dinsdag afgelast. Zijn huidige team knokt daarentegen door voor het kampioenschap. “Voor Timba.”
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Tim maakte deze zomer binnen OJC Rosmalen de overstap van de B1 naar de A2. Zijn oude team is zwaar ontdaan.
“Veel jongens uit de B1 hebben met hem gespeeld. Ook de technische staf van het team was dusdanig ontdaan door het nieuws dat we daarom hebben besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan”, aldus verenigingsmanager Tom Stroosnijder.
'Voor hem het kampioenschap binnenhalen'De A2 knokt daarentegen door voor het kampioenschap.
“Zijn teamgenoten gaan, zo hebben zij laten weten, tot het laatste moment strijden - "zoals Timba dat altijd deed" - om voor hem het kampioenschap binnen te halen”, zo schrijft de voetbalvereniging op haar website.
Dit weekend hoeft de A2 volgens het programma overigens niet in actie te komen.
Nauw betrokkenTim was al sinds de F’jes betrokken bij OJC Rosmalen.
“Hij manifesteerde zich wekelijks zoals we hem zullen herinneren: als een gevaarlijke linkspoot, die met zijn snelheid menig tegenstander voorbij vloog aan zijn favoriete flank”, meldt de club. Vorige week scoorde Tim nog voor de A2.
Ook Tims familie is nauw betrokken bij de club. Zijn vader is vrijwilliger en voetbalt al sinds zijn kinderjaren bij de club, terwijl zijn moeder al enige jaren actief is als bestuurslid Sport en Samenwerking.
OngelukMaandag is in overleg met de nabestaanden een condoleanceregister geopend op de website van de voetbalvereniging.
Op de snelweg A59 bij Rosmalen werd Tim rond tien voor vijf zondagochtend

aangereden door zeker twee auto's. De politie houdt met betrekking tot de doodsoorzaak nog alle opties open en hoopt dat andere getuigen zich melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.