Burgemeester de fout in bij vergunning coffeeshop Chip 'n Dale, oordeelt rechter

8 maart 2016 om 15:29
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch moet opnieuw een besluit nemen over het verlenen van een exploitatievergunning aan de eigenaresse van coffeeshop Chip 'n Dale aan de Hinthamerstraat. Dat bepaalde de rechter dinsdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De eigenaresse vroeg in 2012 een vergunning aan, maar Rombouts wees deze aanvraag begin 2014 af. Hij gaf aan dat hij vreest dat de eigenaresse de vergunning zou misbruiken om strafbare feiten te plegen. De vrouw was bovendien al eens beboet vanwege fouten in de administratie.
De eigenaresse tekende aan dat de fouten ruim zes jaar geleden werden geconstateerd. Ze vond dan ook dat de burgemeester niet op basis van verouderde gegevens mocht aannemen dat ze weer de fout ingaat met haar vergunning. De eigenaresse stapte dan ook naar de rechter.
Niet goed gemotiveerdDe rechtbank heeft de vrouw nu gelijk gegeven en benadrukt dat Rombouts de fouten van de vrouw van langer dan vijf jaar geleden niet mag aanrekenen. Bovendien had de burgemeester niet goed gemotiveerd waarom de vergunning gebruikt zou worden voor strafbare feiten.
"Al met al heeft de burgemeester het besluit niet voldoende zorgvuldig voorbereid en onvoldoende gemotiveerd. Daarom beslist de rechtbank dat hij een nieuw besluit moet nemen", aldus de rechter.
Coffeeshop beschotenCoffeeshop Chip 'n Dale in Den Bosch is nu gesloten, maar niet alleen omdat de eigenaresse geen exploitatievergunning heeft. De coffeeshop werd namelijk in juli vorig jaar zeker twintig keer beschoten met een automatisch wapen. Vanwege dat onderzoek is de coffeeshop tot zeker 30 april gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.