Politiehond breekt los en bijt speelster (17) van VV DIOZ uit Zegge

8 maart 2016 om 17:36
Een losgebroken surveillancehond van de politie heeft maandagavond een 17-jarig meisje uit Zegge gebeten die aan het trainen was bij voetbalclub VV DIOZ. Volgens een woordvoerder van de club was het meisje 'erg geschrokken'.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Een agent liet het dier uit. De hond was aangelijnd, maar gaf een flinke ruk aan de lijn waardoor een haak afbrak en de hond weg kon rennen. Hij verdween in de struiken bij een voetbalveld aan de Bosschenhoofdseweg.
Op zoek naar een balDaar was net het 17-jarige meisje op zoek naar een bal die tijdens de training achter het hek in de bosjes was beland. Daar kwam het meisje de politiehond tegen. De hond beet haar in haar arm en been. De agent wist de 17-jarige uit de kaken van de hond te bevrijden. Ze is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. De politie zegt het ongeluk te betreuren en heeft meteen contact gezocht met de ouders van het meisje.
Volgens een woordvoerder van de club vallen de verwondingen van het meisje mee. "Ze is op drie plaatsen gebeten. Het was gelukkig niet heel ernstig. Ze mocht dezelfde avond alweer naar huis."

Wachten op privacy instellingen...