Nog steeds geluidsoverlast na plaatsen extra geluidsscherm A50 bij Son en Breugel

8 maart 2016 om 17:22
nl
Rijkswaterstaat gaat samen met de gemeente Son en Breugel onderzoek doen naar de klachten over geluidoverlast die een aantal inwoners van Son en Breugel heeft geuit aan beide instanties. Deze inwoners zeggen dat de hinder van de A50 ook na realisatie van een geluidsscherm niet is verminderd.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat, na uitgebreid onderzoek en in overleg met de gemeente en de klankbordgroepen van de wijken Gentiaan en ’t Zand, een scherm op de geluidswal bij de A50 ter hoogte van Son en Breugel geplaatst. Door het plaatsen van een scherm op de reeds aanwezige geluidswal werden fouten uit het verleden hersteld.
ZIE OOK: Rijk erkent fout bij aanleg A50 bij Son
Daarnaast is het geluidsscherm ook berekend op de toekomst. Het houdt rekening met de geluidswetgeving die sinds 1 juli 2012 van kracht is. Met dit aanvullende scherm op de geluidswal wordt tot het jaar 2025 het geluidsproductieplafond niet overschreden.
Nog steeds geluidsoverlastNa realisatie van het geluidscherm ervaart een aantal inwoners nog steeds geluidsoverlast en in sommige gevallen zelfs meer overlast. Rijkswaterstaat en de gemeente Son en Breugel nemen deze klachten zeer serieus. Rijkswaterstaat gaat samen met de gemeente Son en Breugel onderzoeken of de oorzaak van de klachten te achterhalen is.
Op dit moment zijn Rijkswaterstaat en de gemeente Son en Breugel bezig met een plan van aanpak voor het onderzoek. In de loop van deze maand zal meer bekend worden over de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd en wanneer de resultaten daarvan worden verwacht.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.