Ingeborg van Beek vond weer levensrust na een roerige periode

8 maart 2016 om 18:19
Ruim twee jaar geleden stond het leven van Ingeborg van Beek uit Breda ineens volledig op z'n kop. Haar dochtertje was pas 12 weken oud toen Van Beek een epileptische aanval kreeg. Het was het begin van een vreselijke tijd.
Profielfoto van Benhdidou Laila
Geschreven door
Benhdidou Laila

Want twee dagen na haar 37ste verjaardag kreeg ze het nieuws dat er bij haar een hersentumor was ontdekt. Ze was in shock. "Je kijkt films, je leest er boeken over, maar dan gaat het nooit over jezelf. Nog steeds denk ik wel eens dat het niet over mij gaat."
Maar het ging wel degelijk over haar. De hersentumor, zo groot als een tennisbal, blijkt niet curatief verwijderd te kunnen worden. Als er operaties gaan komen, zijn die niet zonder gevaar en zorgen die alleen maar voor verlenging van haar leven.  
LevenshaastIngeborg besloot er een boek over te schrijven. Deze maand verscheen 'Levenshaast'. Dat gaat over de eerste periode na de ontdekking van de hersentumor. Na een eerste periode van shock en berusting, besloot ze om dingen te gaan doen die zeker nog wilde doen. Door die 'levenshaast' kreeg ze ook een periode vol vuur.
Uiteindelijk kwam ze er achter dat dat ook niet alles bracht: "Ik vind het nog steeds wel fijn om druk bezig te zijn, maar af en toe moet je stil staan en genieten van het uitzicht. Na levenshaast komt levensrust."
Hoeveel jaren ze nog precies te leven heeft, weet ze niet, maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten: "Ik ben een positief mens. Maar er hangt echter wel een grote, zwarte wolk boven me."

Wachten op privacy instellingen...