Video

Het is geen grap, de legendarische kruidenier Jac Attent stopt ermee op 1 april

8 maart 2016 om 20:31
nl
Hij benadrukt keer op keer dat het geen grap is. Op 1 april aanstaande stopt Jac Attent met zijn buurtsuper in Standdaarbuiten. Het dorp is er ondersteboven van dat Jac Attent na 48 jaar stopt als kruidenier, maar is ook dolblij dat de dorpsuper niet definitief dicht gaat. De pas 22-jarige Tim op den Brouw durft het aan om de buurtsuper over te nemen en de wereldberoemde Jac Attent op te volgen.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Voor de klanten van de buurtsuper is er op 1 april een afscheidsreceptie en dat het druk gaat worden staat wel vast. Jac Attent,  wiens echte naam Jac Naalden is, kan rekenen op een grote kring van vaste klanten. Toos is één van die klanten. Ze komt al 24 jaar in de buurtsuper en zegt zonder aarzeling dat ze op 1 april gaat huilen, als Jac ermee stopt. "Dan ga ik echt een potje janken, ik kom hier al zo lang."
Op de pof, het kan bij JacNiet alleen bij de ouderen is de druk pratende en bewegende Jac populair ook bij de jongeren. "Hij is gek en praat veel. Maar hij is wel leuk", reageert een dorpsjongere. Door te zijn wie hij is, heeft Naalden zijn buurtsuper immens populair gemaakt in het dorp en daarbuiten.
"Wij zijn het sociale ontmoetingspunt voor het hele dorp. En daar kunnen de Jumbo's en Appies niet tegenop. En ja, wat bij de Jumbo niet kan, kan bij Jac nog altijd wel: boodschappen laten opschrijven. Voor vaste klanten die hun portemonnee zijn vergeten, doen we dat en het heeft nog nooit problemen opgeleverd."
Tim is de nieuwe Jac AttentHet afscheid op 1 april betekent een dag later de start van Tim op den Brouw, als uitbater van de buurtsuper. De 22-jarige kwam tien jaar geleden als twaalfjarige binnengestormd met het verhaal dat hij zo sterk was, dat hij wel een krat bier kon optillen. Na jaren gewerkt te hebben bij Jac Attent en het behalen van de benodigde diploma's durft hij het aan om de kleine supermarkt over te nemen.
"Zeker is het levensvatbaar, het is maar net hoe je met je centen omgaat. Als ik hier alles zou gaan verbouwen, dan is het snel klaar. Innoveren doe ik stapje voor stapje." De geboren inwoner van Standdaarbuiten zit vol ideeën over de toekomst. Het leveren van kant-en-klaarmaaltijden aan huis is er daar één van. "Een soort 'tafeltje dek je', maar dan beter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.