Video

SPM Shoeters bereikt bekerfinale ten koste van Aris Leeuwarden

8 maart 2016 om 23:40
nl
In de competitie mag het dan nog niet zo lekker lopen voor de basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch, maar in de beker loopt het op rolletjes. Dinsdagavond bereikten ze de finale van de beker ten koste van Aris Leeuwarden. In eigen huis won SPM Shoeters vrij makkelijk met 88-62.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

De Bosschenaren konden wel wat lijden in de wedstrijd tegen Aris. Ze begonnen met een comfortabele voorsprong van zeventien punten aan de wedstrijd. Die hadden ze overgehouden aan de eerste wedstrijd van de halve finale. Ook al zou Aris met 16 punten verschil winnen, dan zou Shoeters toch door zijn naar de finale.Ondanks dat voordeel, of misschien wel juist daardoor, kwam de thuisclub stroef op gang. De Bosschenaren wisten het net sporadisch te vinden.
"We hebben de laatste wedstrijden wat moeite met scoren inderdaad en je zag in het eerste kwart dat we daar weer tegenaan liepen", aldus Kees Akerboom, die dinsdagavond goed was voor twaalf punten. "We hadden die zestien punten voorsprong, maar we gingen de wedstrijd toch gewoon in om te winnen. We moeten voor onze standaard verbeteren, want die is niet goed genoeg op dit moment."
Training aangepastDoor het stroeve begin sloten de bezoekers uit Leeuwarden het eerste kwart af met een 15-17 voorsprong. Maar daarna nam SPM Shoeters het initiatief over en kon het vrij makkelijk de overwinning binnenhalen. In het laatste kwart viel bijna iedere Bossche worp in het net.
"Dat is ook een keer fijn om mee te maken. We hebben wat dingen aangepast op de training en je ziet dat het nu effect heeft. Dit moeten we vast zien te houden."
BekerfinaleIn de bekerfinale op 27 maart moet SPM Shoeters het opnemen tegen Leiden. Niet veel vaker was de bekerfinale zo belangrijk voor SPM Shoeters, want in de competitie loopt het niet. De titelhouder staat vierde op ruime achterstand van koplopers Leiden en Zwolle.
"We staan nu geen eerste dus zijn we ons thuisvoordeel kwijt in de play-offs. De beker is nu de kortste weg naar Europees basketbal en een prijs. Dat wordt een alles-of-niets-wedstrijd. Leuk", besluit Akerboom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.