Donald Duck-drukkerij Roto Smeets in Etten-Leur definitief op slot: ‘We voelen ons genaaid’

9 maart 2016 om 00:07
nl
De vestiging van drukkerij Roto Smeets in Etten-Leur gaat definitief op slot. Dat meldt een medewerker dinsdagavond tegen Omroep Brabant. Topman Joost de Haas heeft voor negentig man personeel ontslag aangevraagd.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Haas bracht dinsdagmiddag de tientallen medewerkers op de hoogte van het slechte nieuws. “Iedereen weet dat het zeer slecht gaat in de grafische sector. Drukwerk is er nog nauwelijks. Maar dat we echt allemaal op straat zouden worden gegooid, hadden we niet verwacht.”
'Dat is wrang'Medewerkers van de vestiging in Etten-Leur voelen zich 'genaaid' door de directie. “In Deventer blijven bijvoorbeeld alle banen behouden. Terwijl er voor ons zogenaamd geen geld en werk meer is. Dat is wrang”, aldus een medewerker.
Topman De Haas zou tegenover BN DeStem hebben gezegd dat er nog een minieme kans is dat de vestiging open zal blijven, mocht Roto er in slagen nieuwe orders binnen te slepen. Dat is onzin, aldus de medewerker. “Tegen ons is gezegd dat de boel definitief op slot gaat. Dat zal ergens van de zomer gebeuren.”
ReorganisatiesHoewel De Haas dus nog vertrouwt op een doorstart, waakt hij echter voor te veel optimisme. “Als er niets verandert, is het half april afgelopen voor deze vestiging'', zo liet hij optekenen door de krant.
Roto Smeets gaat al jaren gebukt onder de afnemende vraag naar drukwerk. Daarbovenop kwam de economische crisis, waardoor het aantal te drukken folders en tijdschriften in versneld tempo daalde. In 2013 werden al 170 banen geschrapt.
Bekende titelsHet beursgenoteerde bedrijf drukt bekende tijdschriften als Libelle, Margriet en Donald Duck. De drukkerij had eind 2012 landelijk zo'n 1500 medewerkers in dienst.[YouTube:body:https://youtu.be/P2sQvR-sMPw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.