Honderden vluchtelingen vertrekken van vakantiepark Droomgaard, demonstratie gaat alsnog door

9 maart 2016 om 00:36
nl
Actiegroep ‘Kaatsheuvel tegen Asielwaanzin’ laat de geplande demonstratie van eind maart gewoon doorgaan, ondanks dat de noodopvang van de negenhonderd vluchtelingen op vakantiepark Droomgaard op 1 april stopt. Er is geen reden om het protest af te blazen, meldden de demonstranten dinsdagavond.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De demonstratie moet een aanklacht worden tegen ‘de ondemocratische en schandalige manier waarop de gemeente de noodopvang in Droomgaard er doorheen gedrukt heeft’, aldus de protestgroep.
De tegenstanders van de opvang kunnen zich totaal niet vinden in ‘het positieve beeld dat tijdens de tussentijdse evaluatie over de asielopvang is geschetst’.
ZIE OOK: Spandoek met tekst ‘Respect voor vrouwen’ opgehangen bij vluchtelingenopvang Kaatsheuvel
'We gaan alsnog demonstreren'Officieel stopt de opvang van asielzoekers op vakantiepark Droomgaard op 1 april, maar de demonstranten vrezen dat de gemeente Loon op Zand daarna een nieuwe noodopvang zal inrichten. "Met de komst van 100.000 nieuwe asielzoekers volgend jaar zal de vraag naar opvang toe blijven nemen”, schrijven ze.
“De burgemeester heeft altijd een slag om de arm gehouden om na 1 april alsnog een nieuwe noodopvang in te kunnen richten. Wij willen dit voorkomen en daarom gaan we alsnog demonstreren.”
ZIE OOK: Begeleiders ingezet voor scholieren die langs vluchtelingenopvang Kaatsheuvel fietsen
Opvang asielzoekersHet vakantiepark, dat op steenworp afstand van attractiepark de Efteling ligt, ging 6 januari open voor vluchtelingen. Er verblijven negenhonderd mensen, onder wie honderd kinderen van 0 tot 17 jaar. De helft van de groep is Syriër, maar er zitten ook mensen bij uit Eritrea, Afghanistan, Irak, Iran en voormalig Joegoslavië.[YouTube:body:https://youtu.be/sQGe6g_VZDQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.