Aantal faillissementen in Brabant stabiel

9 maart 2016 om 10:43
nl
Het aantal faillissementen in Brabant blijft redelijk stabiel. Vorig jaar februari waren dat er 98. In oktober en november was dat beduidend minder met een piek in december. Toen werden 106 bedrijven en particulieren failliet verklaard. Brabant was in die maand bijna koploper in Nederland.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

In januari en februari waren die cijfers respectievelijk 77 en 79. Brabant staat daarmee nog hoog op de lijst van provincies met de meeste faillissementen. Daar staat tegenover dat er in Brabant veel mensen wonen en vooral Zuidoost-Brabant gerekend kan worden tot één van de economische motors van Nederland met veel bedrijvigheid.
Beter dan landelijkOver het geheel genomen doet Brabant het beter dan het landelijk gemiddelde. Landelijk piekte het aantal faillissementen in 2013. Daarna daalde het aantal. In augustus 2015 was het aantal faillissementen het laagst sinds het uitbreken van de crisis in 2008. Daarna liep het aantal vier maanden lang landelijk op.
In januari was er weer een daling, maar in februari stijgt het cijfer weer. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek lijkt er weer een stijgende lijn te zijn. In Brabant loopt het dus nog redelijk in de pas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.