FC Kudde: schapen houden het gras van voetbalclub GDC kort

9 maart 2016 om 21:00
nl
Bij voetbalvereniging GDC in Eethen hebben ze een bijzondere manier gevonden om het gras te maaien. Een kudde schapen graast daar het veld af om ervoor te zorgen dat het niet te lang wordt.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Door de vele regen van de afgelopen maanden is het veld drassig geworden en konden grasmaaiers niet het veld op. "Het was nat en drassig en de schapen konden er wel op", vertelt Cees de Ruiter die verantwoordelijk is voor het veld. Om het veld staat nu schrikdraad, dat ervoor moet zorgen dat de schapen op het veld blijven.
ReservesWant ze mogen niet na negentig minuten van het veld. "Het is een elftal met twee reserves", vertelt Huib van Hemert die het schrikdraad om het veld spande. "Ze trekken veel bekijks. Er zijn mensen die even stoppen langs het veld om te kijken wie daar nu rondlopen." Eigenlijk moet het veld niet alleen gemaaid worden, maar ook opgehoogd.
Het is de bedoeling dat er dit voorjaar weer kan worden gevoetbald op het veld. De schapen zijn dan allang verdwenen, maar een transfer naar het buitenland zit er niet in. Van Hemert voegt toe: "FC Barcelona heeft inderdaad niet gebeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.