Video

Leiding coffeeshopketen The Grass Company aangehouden voor witwassen van meer dan 20 miljoen euro

9 maart 2016 om 13:59 • Aangepast 21 november 2020 om 12:09
nl
De top van coffeeshopketen The Grass Company in Den Bosch en Tilburg is woensdag aangehouden op verdenking van het witwassen van meer dan twintig miljoen euro. Er zouden privé-inkomsten uit de coffeeshops zijn verzwegen voor de Nederlandse belastingdienst, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Een van de arrestanten is de 58-jarige Frans van Laarhoven, die was ingeschreven in Luxemburg, maar in Tilburg woonde. Hij is de broer van Johan van Laarhoven, die al langer vastzit in een onderzoek door de Thaise autoriteiten naar het witwassen van miljoenen euro's geld.

Wachten op privacy instellingen...

Daarnaast is de 55-jarige eigenaar uit Tilburg aangehouden. Samen zouden zij aan de leiding staan van de criminele organisatie.
'Drugsgeld belegd in meerdere landen'Johan van Laarhoven was de oprichter van twee coffeeshops in Tilburg en twee in Den Bosch. Samen met zijn broer Frans, exploiteerden ze verschillende bedrijven ter ondersteuning van cannabishandel.
Het onderzoek naar The Grass Company loopt al jaren. Het OM vermoedt dat een deel van de inkoop van de cannabishandel tussen 2002 en 2014 onjuist in de boeken is vastgelegd.
WitwassenDat geld is door de broers belegd in meerdere landen in Europa en Azië. Zo zouden ze voor meer dan 10 miljoen euro hebben belegd in Thailand. Daarbij maakten ze gebruik van zogenoemde katvangers om hun inkomsten en bezit te verhullen.
Ook is er beslag gelegd op banktegoeden en onroerend goed in Nederland, Luxemburg en Spanje. In Luxemburg zijn vorig jaar een advocaat en een belastingadviseur aangehouden. Zij zouden jarenlang de criminele organisatie hebben geholpen met hand- en spandiensten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.