'Overtrokken dwangmiddel', advocaat hekelt arrestaties The Grass Company

9 maart 2016 om 15:33
nl
Advocaat Gerard Spong heeft weinig begrip voor de plotse arrestatie van de top van coffeeshopketen The Grass Company in Tilburg en Den Bosch. Volgens de advocaat van de twee Tilburgers waren zij in onderhandeling met het Openbaar Ministerie (OM) om tot een schikking te komen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

“De twee heren waren dag en nacht beschikbaar voor verhoor. Het OM heeft duidelijk een andere strategie gekozen: vanochtend om negen uur zijn de twee opgepakt”, zo vertelt de raadsman aan Omroep Brabant.
Spong noemt de arrestaties powerplay. “We wilden alle openheid van zaken geven. We waren zelfs in onderhandeling met het OM om tot een mogelijke schikking te komen. De arrestaties zijn een overtrokken dwangmiddel."
Meer dan twintig miljoen euro witgewassenDe twee mannen zaten in de top van twee coffeeshops van The Grass Company in Den Bosch en Tilburg. Ze worden ervan verdacht meer dan twintig miljoen euro te hebben witgewassen en zijn woensdag opgepakt.
Een van de arrestanten is de 58-jarige Frans van Laarhoven, die was ingeschreven in Luxemburg, maar in Tilburg woonde. Hij is de broer van Johan van Laarhoven, die al langer vastzit in een onderzoek door de Thaise autoriteiten naar het witwassen van miljoenen euro's geld.
Daarnaast is een andere man, de 55-jarige eigenaar van The Grass Company, uit Tilburg aangehouden. Het tweetal zou samen aan de leiding staan van de criminele organisatie. De broers en de 55-jarige Tilburger worden vertegenwoordigd door raadsman Spong.
Het onderzoek naar The Grass Company loopt al jaren. Het OM vermoedt dat een deel van de inkoop van de cannabishandel tussen 2002 en 2014 onjuist in de boeken is vastgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.