Video

Cabaretier als arbeidsbemiddelaar: Leon van der Zanden helpt V&D'ster Imke de Bruin aan nieuwe baan

9 maart 2016 om 17:08
nl
Verrast en ontroerd is ze. Imke de Bruin won dinsdagavond een nieuwe baan in de show van Leon van der Zanden. De Helmondse cabaretier sloot zijn show voor ontslagen V&D-medewerkers in Eindhoven af met een quiz. En Imke kwam als winnaar uit de bus.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

"Ik dacht eerst dat Leon een grap maakte", reageert Imke. "Het was totaal onverwacht toen hij zei dat ik een baan gewonnen had." 32 jaar werkte Imke de Bruin bij V&D in Eindhoven, maar sinds kort staat ze, net als de ruim tienduizend andere medewerkers van de failliete warenhuisketen, op straat.
Volgens Van der Zanden gaat hij hard op zoek naar een baan voor Imke. "Ik heb goede contacten in de uitzendwereld. En samen gaan we er alles aan doen om Imke aan een baan te helpen."
Quiz over de doodLeon van der Zanden wilde met zijn  show 'Leons Grote Prijzencircus' de ontslagen V&D'ers 'reden tot lachen'  geven. Dat lukte. De cabaretier kreeg een staande ovatie. Zijn optreden sloot hij af met een quiz. " Die was best wel ernstig,"  zegt Imke. "De vragen gingen over de dood, bijvoorbeeld of je begraven of gecremeerd wil worden na je overlijden."  Publiek mocht meestemmen en zo werd Imke dinsdagavond winnares met als prijs uitzicht op een nieuwe baan.
Op de vraag of ze opnieuw een winkelbaan zoekt, is Imke heel stellig:" Dat heb ik na 32 jaar werken bij V&D wel gezien."  Wat het dan wel wordt, weet ze nog niet. Leon van der Zanden is er van overtuigd dat ze iets gaan vinden. "Ik heb goeie contacten in de uitzendwereld. We vinden wel iets wat bij haar past."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.