Stormloop op Jeroen Bosch: al 300.000 kaartjes verkocht en Noordbrabants Museum langer open - Omroep Brabant
Video

Stormloop op Jeroen Bosch: al 300.000 kaartjes verkocht en Noordbrabants Museum langer open

9 maart 2016 om 17:03
nl
Voor de Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noordbrabants Museum zijn nu al bijna 300.000 kaartjes verkocht. Het museum zal donderdag een uitbreiding van de openingstijden aankondigen. Daardoor komen weer duizenden nieuwe kaartjes beschikbaar.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Toen Koning Willem-Alexander de tentoonstelling 'Visoenen van een genie' op 12 februari opende, waren er al 140.000 kaartjes verkocht. Nu, zo'n vier weken later, zijn er daar dus nog eens ruim honderdvijftigduizend bijgekomen. Dat betekent dat de300.000 kaartjes die het museum in eerste instantie klaar had liggen, vrijwel zijn uitverkocht.
Uitbreiding openingsuren Vanaf het begin van de tentoonstelling heeft het museum er rekening mee gehouden dat die 300.000 te weinig zou zijn voor de belangstelling. Het Noordbrabants Museum gaat nu door het uitbreiden van de openingstijden extra kaartjes op de markt brengen. De extra openingstijden worden donderdagmorgen bekendgemaakt.
'Visioenen van een Genie' is de grootste Jeroen Bosch-expositie ooit. Nog nooit zijn er zo veel werken van de middeleeuwse schilder in één zaal bij elkaar geweest. Een groot deel van de werken reist na 'Visioenen van een Genie' door naar Madrid, in museum het Prado wordt dan de tweede grote Jeroen Bosch-expositie van dit jaar gehouden. Het Engelse dagblad The Guardian noemde de Bossche expositie op de dag van de opening al 'de indrukwekkendste expositie van de eeuw'.
Kaartjes per tijdvak Het museum probeert er voor te zorgen dat de tentoonstelling niet te druk wordt. Per tijdvak wordt een maximaal aantal mensen toegelaten; op de kaartjes staat wanneer ze naar binnen mogen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.