Tbs geëist tegen man die schoot in café Chagall in Roosendaal: 'Ik wilde niemand verwonden'

10 maart 2016 om 13:13
nl
Ze schrokken zich rot op 3 mei vorig jaar in Roosendaal. Een 39-jarige man uit Steenbergen stormde café Chagall binnen en om zich heen te schieten. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Donderdagochtend stond de man terecht voor rechtbank in Middelburg. Justitie eiste tbs met dwangverpleging voor poging tot doodslag en zes maanden cel voor wapenbezit en hennepteelt.
Profielfoto van Verkuijlen Jos, Robert te Veele
Geschreven door
Verkuijlen Jos, Robert te Veele

K. zorgde vorig jaar voor een hoop commotie op de Markt in Roosendaal. Zondagochtend ging hij het café binnen. Medewerkers die op dat moment binnen waren, wisten niet dat hij gewapend was. Via de keuken wisten ze te vluchten.
De man  loste volgens zo'n vier of vijf schoten. Volgens K., die destijds onder invloed was van cocaïne,  ging het om 'waarschuwingsschoten'. "Het was echt niet mijn bedoeling om mensen te verwonden", vertelde hij donderdag tegen de rechter.
Achtervolgd door groeperingVolgens de verdachte ging het om een roep om aandacht. "Ik was op zoek naar hulp, omdat ik door een groepering werd achtervolgd. Ze probeerden mij die zondag klem te rijden."
In paniek liep hij café Chagall binnen. "Daar heb ik gevraagd of medewerkers de politie of een taxi wilden bellen", vertelde Ahmed verder. Hij zou volgens eigen zeggen hebben geschoten, om te zorgen dat er naar hem geluisterd werd. K. wilde aangifte doen.
'Wild om zich heen geschoten'Volgens de officier van justitie schoot Ahmed K. gewoon wild om zich heen. "Ahmed K. had bewust een pistool bij zich, om zich van zijn belagers te ontdoen."
Uit camerabeelden is volgens het OM ook niet gebleken dat K. rustig en kalm handelde. Ook is niemand gezien die de verdachte achtervolgde.
'Handen op je hoofdAgenten sloten die zondag de Markt hermetisch af. Een ambulance stond paraat, terwijl de agenten met kogelwerende vesten en getrokken wapens voor de deur en achter het gebouw stonden. "Naar beneden komen, handen op je hoofd", riep één van de leden van het arrestatieteam.
Uiteindelijk stormde het arrestatieteam naar binnen. Daarna konden ze de verdachte aanhouden. De verwarde Ahmed K. raakte gewond door een beet van een politiehond.
'Hennep voor coffeeshop Breda'Ahmed K. was een bekende van de politie. Ook zijn tweede beschuldiging werd donderdag behandeld. K. had net twee weken een hennepkwekerij toen de politie de planten ontdekte.
Als hij had kunnen oogsten, was de hennep naar een coffeeshop in Breda gegaan, legde de verdachte aan de rechter uit.
UitspraakDe rechtbank doet over twee weken uitspraak.[Youtube:body:https://youtu.be/-bqoEs9r2PQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.