Video

Fujifilm zoekt bedrijven om samen wat uit te vinden

7 maart 2016 om 19:24
nl
Fujifilm in Tilburg opende woensdag op haar terrein een ontmoetingsplek voor open innovatie. Het is de bedoeling dat dit andere bedrijven aantrekt om samen nieuwe producten uit te vinden of bestaande technieken te verbeteren.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

In een speciale ruimte doet Fujifilm uit de doeken wat het bedrijf allemaal heeft uitgevonden en waarvoor het kan worden gebruikt.
InteresseIn Japan en in de Verenigde Staten bestaan al vergelijkbare centra. Volgens directeur Peter Struik van Fujifilm hebben bedrijven al interesse getoond om samen te gaan werken met de fabriek in Tilburg.
Bijna tien jaar nadat het laatste fotorolletje hier van de band liep, heeft Fujifilm zichzelf eigenlijk grotendeels opnieuw uitgevonden. De kennis van fotorolletjes, belichting, filters en coatings heeft het bedrijf gebruikt in nieuwe producten. Het gaat dan bijvoorbeeld om membramen voor waterzuivering of om stroom mee op te wekken uit zoet en zout water, speciale folies voor projectie op autoruiten, make up, of zelfs kunstmatig bot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.